Ontdek waar jij staat op gitaar jouw roadmap naar het gitaarheldendom!

Wat kun jij al op gitaar? Ben je een absolute beginner, of weet je al heel wat gevoelige snaren te raken? Hier kom je er achter of je een beginner, basisgitarist, semi-gevorderde of gevorderde gitarist bent en waar je aan kunt werken. 

niveau 1: beginner

Sta jij helemaal aan het begin van gitaar spelen? Dan zijn dit de stappen om richting het volgende niveau te gaan:

De gratis gitaarcursus
De basiscursus
Het techniekboekje
Sfeer

de gratis gitaarcursus

Wil je ontdekken of gitaar spelen wat voor jou is? In mijn gratis online gitaarcursus leer je alles wat je moet weten om te beginnen op gitaar. Je krijgt advies over de aankoop van een gitaar, je leert je gitaar te stemmen en leert de goede houding.

Daarna krijg je je eerste nummers op gitaar aangeleerd. Zo kom je er achter of gitaar spelen wat voor jou is en speel je in no-time je favoriete liedjes mee!

Aart Lameris
Sfeer
99 euro

de basiscursus

Werkt mijn manier van les geven voor jou in de gratis cursus? De basiscursus sluit daar naadloos op aan. Je leert akkoorden goed met elkaar wisselen en speelt binnen no-time de lekkerste nummers mee, met hulp van overzichtelijke bladmuziek en duidelijke uitlegvideo’s. 

Dit is dé stap die je moet zetten om van beginner naar basisgitarist te gaan. Let's go!

Aart Lameris
17 euro

het techniekboekje

Je wordt écht een goede gitarist als je naast het spelen van die lekkere songs ook aan je techniek werkt. De techniekoefeningen, warming-ups, theorie en tips uit dit boekje zijn onmisbaar. Je traint je vingers, je wordt sneller, technischer en preciezer, én je leert de gitaarhals beter kennen.

Als beginner is het sterk aan te raden om te starten met de eerste 3 oefeningen uit dit boekje. Hiermee leg je meteen een solide basis voor je techniek en sla je de weg in om een échte #gitaarheld te worden!

Aart Lameris
Sfeer

bonusmateriaal

Wist je dat ik veel bonusmateriaal op YouTube heb staan? Neem eens en kijkje en abonneer! 

niveau 2: basisgitarist

Kun je al een aantal akkoorden vlot met elkaar wisselen en heb je de basistechnieken onder de knie? Deze onderdelen brengen jou weer een stap verder op gitaar:

de kampvuurboekjes
de slag- & ritmecursus
de elektrische
gitaarcursus (deel 1)
24 euro per stuk

de kampvuurboekjes

#KAMPVUURHELD en #HAARDVUURHELD zijn de leukste boekjes voor gitaar. Per boekje vind je 20 fantastische kampvuurliedjes met duidelijke bladmuziek en uitlegvideo's zodat je ze perfect kunt leren. Een must-have voor iedere gitarist!

De nummers uit beide boekjes variëren van niveau 1 t/m 5. Focus je als basisgitarist eerst op niveau 1 t/m 3. Zo kom je stap-voor-stap steeds dichterbij het #kampvuurheldendom!

Aart Lameris
Sfeer
66 euro

de slag- en ritmecursus

Als je wat songs en akkoordenwisselingen goed in de vingers hebt zitten, kun je met de slag- en ritmecursus je niveau als slaggitarist flink uitbreiden!

Je komt er achter hoe je de goede slag te pakken krijgt, wanneer je welk slagje kunt gebruiken en je gaat snappen hoe een slagstructuur is opgebouwd. Zo leer je stapsgewijs alle slagtechnieken met de fijnste liedjes.

Aart Lameris
Sfeer

de elektrische
gitaarcursus (deel 1)

Wil je je skills uitbreiden en ook op de elektrische gitaar aan de slag? Goed idee!

In deel 1 van de elektrische gitaarcursus krijg je advies over de aanschaf, sound en knoppen van de elektrische gitaar. Daarnaast leer je de basis van riffs, licks en powerchords aan. Dat doen we natuurlijk aan de hand van de vetste (rock)songs! 

(De elektrische gitaarcursus wordt begin 2024 verwacht)

Aart Lameris
Sfeer

bonusmateriaal

Zorg dat je binnen dit niveau ook verder werkt aan je techniek. Werk aan verschillende oefeningen uit hoofdstuk 1 en 3 uit het techniekboekje #GITAARHELD. Heb je het techniekboekje nog niet? Die kan bij dit niveau niet meer ontbreken!

niveau 3: semi-gevorderd

Heb je een lekkere basis staan waarin je veel songs kunt spelen, heel wat technieken kan en jezelf echt wel basisgitarist noemt? Hiermee zet je de stappen om door te ontwikkelen naar het semi-gevorderde niveau:

de tokkelcursus
de elektrische
gitaarcursus (deel 2)
t/m niveau 4 van
de kampvuurboekjes
66 euro

de tokkelcursus

Breid jouw gitaarskills uit en word de tokkelkoning op gitaar! Van simpele basistokkels tot prachtige fingerpicking nummers. Van plukken tot tokkelen met plectrum. Het komt allemaal stapsgewijs voorbij, terwijl je de mooiste tokkelliedjes speelt.

Goed leren tokkelen is essentieel om die volgende stap op gitaar te zetten!

Aart Lameris
Sfeer

de elektrische
gitaarcursus (deel 2)

In het eerste deel van de elektrische gitaarcursus lag de focus op basisriffs, licks en powerchords. In deel 2 zetten de volgende stap: alles gaat een niveau omhoog en we pakken er ook stukjes solo bij! 

Deze cursus wordt medio 2024 verwacht. Wil je alvast wat voorwerk doen? In hoofdstuk 2 van het techniekboekje leg je al een hele mooie basis.

Aart Lameris

t/m niveau 4 van de kampvuurboekjes

De kampvuurboekjes zijn een mooie leidraad door jouw gitaarcarrière. Hoe meer liedjes je kan afvinken met niveau 4, hoe zekerder je weet dat je de titel 'semi-gevorderde gitarist' waardig bent. 

Durf jij het al aan om een kampvuuravond te begeleiden op gitaar? Anders kun je altijd mijn hulp inschakelen:

Aart Lameris
Sfeer

bonusmateriaal

Binnen dit niveau heb ik een heel aantal toffe YouTube-video's met oefeningen en songs voor je klaarstaan die je verder helpen om de puntjes helemaal op de i te gaan zetten:

niveau 4: gevorderd

Heb je alle bovenstaande dingen helemaal in de vingers en wil je doorstomen naar het laatste niveau? Als je deze onderdelen óók weet in te koppen kun je jezelf écht een held op gitaar noemen:

de muziektheoriecursus
de cursus barre akkoorden
de moeilijkste songs
en oefeningen uit de boekjes
30 euro

de muziektheoriecursus

Een gevorderde gitarist weet van alles over toonladders, akkoorden en nootnamen en weet ook hoe het zit met intervallen, toonsoorten en de kwintencirkel. In de muziektheoriecursus ga je in 10 lessen door deze onderwerpen heen. En het mooie is: alles is toegepast op gitaar zodat je het op jouw instrument gaat begrijpen!

Aart Lameris
Sfeer
vanaf 87 euro

de cursus barre akkoorden

Als jij barré akkoorden leert, kun je al zoveel meer op gitaar! In deze cursus leer je stap-voor-stap toewerken naar het goed kunnen spelen van barré akkoorden.

Ze lijken voor veel gitaristen onmogelijk, maar als je dit op een goede manier aanvliegt gaat het óók jou lukken om door die barre tocht heen te komen!

Aart Lameris

de moeilijkste songs en oefeningen uit de boekjes

Kun jij alle niveau 5 liedjes uit #KAMPVUURHELD en #HAARDVUURHELD en ben jij alle oefeningen uit #GITAARHELD te slim af? Dan weet je dat je je een gevorderde gitarist mag noemen en is de titel 'gitaarheld' jou op het lijf geschreven.

Let's go for it!

Aart Lameris

bonusmateriaal

Gefeliciteerd! Je hebt mijn online gitaarmateriaal uitgespeeld. Bijna dan, want hier op YouTube staat altijd nog wat extra oefenmateriaal om je bezig te houden:

Wil je ervaren dat gitaar spelen ook in jóuw vingers zit? begin meteen met de
gratis beginnerscursus!

Aart Lameris Heb je een gitaarvraag?