Word tokkelkoning op gitaar! Online gitaarcursus tokkelen

Heb je de basis van het gitaar spelen onder de knie (bijv. door de gitaarles voor beginners succesvol te hebben afgerond)? Breid jouw skills dan uit en word de tokkelkoning op gitaar. Van prachtige plectrumtokkels tot de mooiste fingerpicking nummers. Leer tokkelen met de mooiste liedjes!

Aart Lameris
Leer online gitaar spelen
met liedjes
Verbeter stap-voor-stap
jouw skills
Laagdrempelig, in het ritme dat
bij jou past

Krijg je die tokkelliedjes maar niet in je vingers? Ontrafel het geheim van tokkelen!

Je ziet andere gitaristen met het grootste gemak al die mooie en bekende tokkelliedjes spelen op gitaar. Maar wat je ook probeert, je krijgt ze zelf maar niet in de vingers…

Tokkelen op gitaar voert je naar magische muziekmomenten, maar is ook moeilijk als je niet weet waar te beginnen. Met mijn gitaarcursus tokkelen leer je stapsgewijs alle technieken met de fijnste liedjes.

Aart Lameris
Sfeer
Annelies Hilgersom over Aart Lameris, gitaarleraar
“Ik volg nu al een tijdje online lessen bij Aart en het is zo leuk! Duidelijke video uitleg om de liedjes te kunnen spelen en de akkoorden in een duidelijk schema. Als beginner is het echt gaaf om al snel populaire liedjes op gitaar te kunnen!” Annelies Hilgersom

Wat je moet weten voordat je begint Tokkelcursus voor gitaristen met een basisniveau

Deze cursus richt zich op gitaristen die de basis van het gitaar spelen al in de vingers hebben. Sta je nog aan het begin van gitaar spelen? Probeer dan eerst de basiscursus. Als je al wat akkoorden en liedjes goed kunt meespelen weet je dat je kunt beginnen aan de tokkelcursus.

 • Gitaristen met een basisniveau
 • Gitaristen vanaf 8 jaar
 • Gemotiveerde muziekliefhebbers
Aart Lameris
vanaf 56 euro

Wat leer je in deze online tokkelcursus? Een cursus voor fingerpicking en plectrumtokkel!

De tokkelcursus is opgesplitst in 2 varianten: de cursus voor fingerpicking en die voor plectrumtokkels. In beide cursussen (die je naast elkaar kunt volgen) leer je 17 prachtige tokkelnummers spelen. Krijg alle technieken vingervlug onder de knie, met hulp van heldere uitlegvideos, duidelijke bladmuziek en de originele tracks. Alle technieken komen stapsgewijs voorbij, terwijl je de mooiste tokkelliedjes speelt!

 • Stapsgewijs alle tokkeltechnieken
 • Meespelen met bekende nummers
 • Eindig met de mooiste tokkelliedjes
Aart Lameris

De voordelen van online leren gitaar spelen Online gitaarles waar jij in de lead bent!

Krijg meteen toegang tot de cursus
op je mobiel, tablet of laptop
Leer in het ritme dat bij jou past,
op de momenten die jou uitkomen
Kijk de online gitaarlessen
zo vaak terug als je wilt

Word een tokkelkoning op gitaar! Start met de tokkelcursus

cursus fingerpicking


voor € 56
 • Specifiek voor fingerpicking
 • 17 lessen met prachtige tokkels
 • Alle lessen onbeperkt beschikbaar

cursus plectrumtokkel


voor € 56
 • Specifiek voor plectrumtokkel
 • 17 lessen met prachtige tokkels
 • Alle lessen onbeperkt beschikbaar

combideal

van € 112

voor € 100
 • Fingerpicking & plectrumtokkel
 • Naast elkaar te volgen
 • 34 lessen met prachtige tokkels
 • Enige kans om de korting te gebruiken
 • Alle lessen onbeperkt beschikbaar
voordeligste optie!

Niet tevreden? Binnen 14 dagen 100% geld-terug-garantie!

Veelgestelde vragen Heb je een vraag over de tokkelcursus?

Kijk of het antwoord tussen de veelgestelde vragen staat.

Kan ik meteen beginnen?

Als je de cursus aanschaft krijg je meteen toegang tot alle lessen. Je kan het helemaal op je eigen tijd en tempo doen, dus je kunt inderdaad direct aan de slag!

Wat is het verschil tussen de fingerpickingcursus en de plectrumtokkelcursus?

Bij fingerpicking tokkels gebruik je je vingers om de snaren aan te slaan en bij plectrumtokkels gebruik je uiteraard je plectrum. Het zijn 2 verschillende manieren/stijlen om te tokkelen en beide zijn heel mooi om te kunnen spelen. Bij fingerpicking is het belangrijk om een goede techniek en vingerzetting van je rechterhand toe te passen en bij plectrumtokkel gaat het veel om down/up en string-skipping. 

Is de plectrumtokkelcursus moeilijker dan de fingerpickingcursus?

Beide cursussen kun je tegelijkertijd volgen. De niveau's lopen aardig gelijk aan elkaar. Je kunt ze dus parallel naast elkaar volgen zodat je stapsgewijs in beide technieken beter wordt. De een vindt plectrumtokkel wat makkelijker en de ander pakt het fingerpicking juist wat makkelijker op. Het is het beste om aan beide technieken te werken.

Hoe weet ik of ik het juiste niveau heb om te beginnen aan de tokkelcursus?

Als je een basis van gitaar spelen onder de knie hebt, weet je dat je kunt beginnen aan de tokkelcursus. Je moet een aantal basisakkoorden kennen en slagliedjes kunnen meespelen met een nummer. Als dat met een aantal nummers goed lukt, weet je dat je kunt beginnen aan de tokkelcursus.

Moet ik noten leren lezen?

Nee. Op gitaar gebruiken we akkoordenschema’s en tabs. Tabs zijn voor gitaar veel makkelijker dan noten. De meeste mensen snappen tabs meteen, dus hoef je het niet te leren lezen. Soms kijken we wel naar het ritme van de noten, maar verder gebruiken we alleen akkoorden en tabs!

Welke gitaar is het meest geschikt voor tokkelen?

Een westerngitaar is het meest geschikt om mee te tokkelen, maar de klassieke en de elektrische gitaar kunnen ook prima gebruikt worden.

Hoe vaak moet ik oefenen om het tokkelen goed aan te leren?

Het beste is om dagelijks gitaar te spelen. Dat hoeft niet altijd lang te zijn, het is vooral belangrijk dat het elke dag weer even terugkomt. 20 minuten tot een half uurtje is voldoende, meer mag altijd!

Is online les beter dan gitaarles in het echt?

Beide vormen hebben hun voor- en nadelen. Het voordeel van fysiek gitaarles bij een privéleraar is dat je individueel wordt benaderd. Toch heb ik in mijn eigen lespraktijk ervaren dat ik bij het eerste half jaar van gitaar spelen bij iedereen ongeveer dezelfde lessen geef.

De voordelen van online gitaarles is dat je overal en wanneer je maar wilt aan de slag kan, je in je eigen tempo vooruit gaat, en je de instructies zo vaak kan terugkijken als je wilt. Daarnaast kun je mij altijd vragen stellen en is er de mogelijkheid om je eigen liedjes te kiezen of feedback op jouw gitaarspel aan te vragen.

Geef je ook losse online lessen?

Ja, je kan bij kies je eigen liedje een nummer aanvragen waarvan jij de bladmuziek en een uitlegvideo toegestuurd krijgt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een live online les bij me in te plannen of feedback op jouw gitaarspel aan te vragen.

Een andere vraag?

Neem hier contact met me op

Meteen beginnen? Krijg direct toegang tot de tokkelcursus

Aart Lameris Heb je een gitaarvraag?