Veelgestelde vragen

Basiscursus gitaar
Kan ik meteen beginnen?

Als je de cursus aanschaft krijg je meteen toegang tot alle lessen. Je kan het helemaal op je eigen tijd en tempo doen, dus je kunt inderdaad direct aan de slag!

Hoe lang ben ik met de basiscursus bezig?

De meeste gitaristen zijn er ongeveer een half jaar tot een jaar mee bezig. Natuurlijk is het afhankelijk van hoeveel tijd je erin steekt, maar als je gemotiveerd bent kan het heel snel gaan!

Hoe vaak moet ik oefenen om de basis goed aan te leren?

Het beste is om dagelijks gitaar te spelen. Dat hoeft niet altijd lang te zijn, het is vooral belangrijk dat het elke dag weer even terugkomt. 20 minuten tot een half uurtje is voldoende, meer mag altijd!

Moet ik noten leren lezen?

Nee. Op gitaar gebruiken we akkoordenschema’s en tabs. Tabs zijn voor gitaar veel makkelijker dan noten. De meeste mensen snappen tabs meteen, dus hoef je het niet te leren lezen. Soms kijken we wel naar het ritme van de noten, maar verder gebruiken we alleen akkoorden en tabs!

Hoe stem ik mijn gitaar?

In mijn gratis cursus leer ik je hoe je je gitaar kunt stemmen. Je kunt hier ook bekijken hoe dat moet. 

Op wat voor soort gitaar moet ik beginnen?

In de gratis cursus leg ik je uit welke gitaar je het beste kunt kopen. Het meest gebruikelijke voor beginners is een akoestische Westerngitaar!

Voor welke leeftijd is deze cursus?

Voor gitaristen vanaf 8 jaar en ouder.

Is online les beter dan gitaarles in het echt?

Beide vormen hebben hun voor- en nadelen. Het voordeel van fysiek gitaarles bij een privéleraar is vooral dat je individueel wordt benaderd. Toch heb ik in mijn eigen lespraktijk ervaren dat ik bij het eerste half jaar van gitaar spelen bij iedereen ongeveer dezelfde lessen geef.

De voordelen van online gitaarles is dat je overal en wanneer je maar wilt aan de slag kan, je in je eigen tempo vooruit gaat, en je de instructies zo vaak kan terugkijken als je wilt. Daarnaast kun je mij altijd vragen stellen en is er de mogelijkheid om je eigen liedjes te kiezen of een live online les met mij in te plannen.

Hoe weet ik dat ik genoeg talent heb voordat ik hieraan begin?

Probeer daarvoor de gratis gitaarcursus. Als je de 5 liedjes in die cursus kunt spelen, weet je dat je genoeg aanleg hebt voor gitaar. Je kunt hier de gratis cursus volgen.

Geef je ook losse online lessen?

Ja, je kan bij kies je eigen liedje een nummer aanvragen waarvan jij de bladmuziek en een uitlegvideo toegestuurd krijgt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een live online les bij me in te plannen.

Een andere vraag?

Neem hier contact met me op

Tokkelcursus
Kan ik meteen beginnen?

Als je de cursus aanschaft krijg je meteen toegang tot alle lessen. Je kan het helemaal op je eigen tijd en tempo doen, dus je kunt inderdaad direct aan de slag!

Wat is het verschil tussen de fingerpickingcursus en de plectrumtokkelcursus?

Bij fingerpicking tokkels gebruik je je vingers om de snaren aan te slaan en bij plectrumtokkels gebruik je uiteraard je plectrum. Het zijn 2 verschillende manieren/stijlen om te tokkelen en beide zijn heel mooi om te kunnen spelen. Bij fingerpicking is het belangrijk om een goede techniek en vingerzetting van je rechterhand toe te passen en bij plectrumtokkel gaat het veel om down/up en string-skipping. 

Is de plectrumtokkelcursus moeilijker dan de fingerpickingcursus?

Beide cursussen kun je tegelijkertijd volgen. De niveau's lopen aardig gelijk aan elkaar. Je kunt ze dus parallel naast elkaar volgen zodat je stapsgewijs in beide technieken beter wordt. De een vindt plectrumtokkel wat makkelijker en de ander pakt het fingerpicking juist wat makkelijker op. Het is het beste om aan beide technieken te werken.

Hoe weet ik of ik het juiste niveau heb om te beginnen aan de tokkelcursus?

Als je een basis van gitaar spelen onder de knie hebt, weet je dat je kunt beginnen aan de tokkelcursus. Je moet een aantal basisakkoorden kennen en slagliedjes kunnen meespelen met een nummer. Als dat met een aantal nummers goed lukt, weet je dat je kunt beginnen aan de tokkelcursus.

Moet ik noten leren lezen?

Nee. Op gitaar gebruiken we akkoordenschema’s en tabs. Tabs zijn voor gitaar veel makkelijker dan noten. De meeste mensen snappen tabs meteen, dus hoef je het niet te leren lezen. Soms kijken we wel naar het ritme van de noten, maar verder gebruiken we alleen akkoorden en tabs!

Welke gitaar is het meest geschikt voor tokkelen?

Een westerngitaar is het meest geschikt om mee te tokkelen, maar de klassieke en de elektrische gitaar kunnen ook prima gebruikt worden.

Hoe vaak moet ik oefenen om het tokkelen goed aan te leren?

Het beste is om dagelijks gitaar te spelen. Dat hoeft niet altijd lang te zijn, het is vooral belangrijk dat het elke dag weer even terugkomt. 20 minuten tot een half uurtje is voldoende, meer mag altijd!

Is online les beter dan gitaarles in het echt?

Beide vormen hebben hun voor- en nadelen. Het voordeel van fysiek gitaarles bij een privéleraar is dat je individueel wordt benaderd. Toch heb ik in mijn eigen lespraktijk ervaren dat ik bij het eerste half jaar van gitaar spelen bij iedereen ongeveer dezelfde lessen geef.

De voordelen van online gitaarles is dat je overal en wanneer je maar wilt aan de slag kan, je in je eigen tempo vooruit gaat, en je de instructies zo vaak kan terugkijken als je wilt. Daarnaast kun je mij altijd vragen stellen en is er de mogelijkheid om je eigen liedjes te kiezen of feedback op jouw gitaarspel aan te vragen.

Geef je ook losse online lessen?

Ja, je kan bij kies je eigen liedje een nummer aanvragen waarvan jij de bladmuziek en een uitlegvideo toegestuurd krijgt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een live online les bij me in te plannen of feedback op jouw gitaarspel aan te vragen.

Een andere vraag?

Neem hier contact met me op

Kampvuurboekje
Ik wil dit samen met je andere boekjes bestellen, kan dat?

Jazeker! Als je doorklikt naar de bestelpagina kun je de andere boekjes en een setje plectrums toevoegen aan je winkelmandje!

Hoe krijg ik de instructievideo's te zien?

Bij elk liedje in het boekje staat een QR-code die je kunt scannen met je telefoon. Daarin word je verwezen naar de instructievideo zodat je het liedje kunt instuderen. Lukt het scannen niet? Hier vind je alle kampvuurliedjes met de bijbehorende instructievideo en songtekst. 

Welke 20 liedjes staan er in het boekje?
 • The Eagles – Hotel California
 • Guus Meeuwis – Het is een nacht
 • Elton John – Can you feel the love tonight
 • John Denver – Country roads
 • Jason Mraz – I’m yours
 • Bløf & Counting Crows – Holiday in Spain
 • Ed Sheeran – Perfect
 • Nielson – Sexy als ik dans
 • Dolly Parton – Jolene
 • Robbie Williams – Angels
 • The Beatles – Hey Jude
 • Danny Vera – Roller coaster
 • Jeff Buckley – Hallelujah
 • Pink Floyd – Wish you were here
 • Suzan & Freek – Als het avond is
 • Oasis – Wonderwall
 • Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow
 • Johnny Cash – Ring of fire
 • Marco Borsato – Dromen zijn bedrog
 • The Tokens – The lion sleeps tonight
Heb ik het juiste niveau om te beginnen aan de liedjes in het boekje?

Je moet een aantal basisakkoorden kunnen spelen en die redelijk vlot met elkaar kunnen afwisselen. Als je dat kunt weet je dat je genoeg talent hebt om met de liedjes in het boekje aan de slag te gaan. Alle nummers zijn ingedeeld op niveau, dus je kunt met de makkelijkere liedjes beginnen en dus ook al spelend beter worden op gitaar!

Wil je de basis of meer leren op gitaar? Bekijk dan ook eens mijn cursusaanbod

Heeft je andere boekje hetzelfde niveau?

Ja! In zowel dit boekje als #haardvuurheld wordt er gewerkt met verschillende niveaus. Per liedje staat aangegeven wat het niveau is zodat je dat zelf kunt opbouwen niet te snel aan een moeilijk nummer begint. Beide boekjes hebben liedjes met verschillende niveaus dus je kunt er tegelijkertijd aan beginnen.

Worden er barré-akkoorden gebruikt in het boekje?

Nee! Het boekje is laagdrempelig gemaakt voor de kampvuurgitarist en daarom kun je met enkel open basisakkoorden alle liedjes in het boekje spelen. Het F-akkoord kun je altijd vervangen met de Fmaj7, zodat je daar ook geen barré hoeft te leggen. 

Worden er noten, tabs of akkoorden gebruikt in het boekje?

Ik maak in het boekje geen gebruik van noten. De meeste liedjes staan volledig op akkoorden. Er staat ook duidelijk hoeveel maten je een akkoord moet spelen en welk slagje je moet gebruiken. In sommige liedjes met tokkels staat de tokkel uitgeschreven op tabs!

Is het boekje geschikt voor elke gitarist?

Elke gitarist die een minimale basis onder de knie heeft kan beginnen aan de liedjes in het boekje. Je kunt de liedjes op een akoestische gitaar spelen (klassiek en western) en ook op een elektrische gitaar. 

Je hebt het over hete extra's in het boekje. Wat zijn die extra's?

Naast de 20 beste kampvuursongs met bladmuziek en een uitlegvideo kun je dit verwachten in het boekje:

 • Songteksten bij elk liedje zodat meezingers snel kunnen meedoen
 • Veel leuke woordgrappen om een glimlach op jouw heldengezicht te toveren
 • 2 pagina's met tips voor een goede opbouw van een kampvuuravond
 • Een pagina met nog 8 extra tips voor een onvergetelijke kampvuuravond
 • Tips voor het maken van een vuurtje
 • Tips voor het maken van de lekkerste marshmallows
 • Aanbiedingen voor online cursussen, je eigen liedje kiezen en een live online les volgen
 • Aanbieding voor een onvergetelijke kampvuuravond bij jou thuis
 • Alles over het kampvuurpakket en wat je daarvoor moet doen
 • Extra velletjes om het vuur mee aan te maken
 • Een akkoordenoverzicht van alle gebruikte akkoorden in het boekje
Wanneer krijg ik het boekje geleverd?

De boekjes worden op maandag, woensdag en vrijdag tussen 16:00u en 17:00u verzonden. Als ze op de bus zijn heb je ze in principe de volgende dag in huis (NL). Vrijdagavond besteld betekent dus op z'n vroegst dinsdag in huis. In drukke periodes doet de post er soms 1 of 2 dagen langer over.

Past het boekje door de brievenbus?

Ja! Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Een andere vraag?

Neem hier contact met me op

Haardvuurboekje
Ik wil dit samen met je andere boekjes bestellen, kan dat?

Jazeker! Als je doorklikt naar de bestelpagina kun je de andere boekjes en een setje plectrums toevoegen aan je winkelmandje!

Hoe krijg ik de instructievideo's te zien?

Bij elk liedje in het boekje staat een QR-code die je kunt scannen met je telefoon. Daarin word je verwezen naar de instructievideo zodat je het liedje kunt instuderen. Lukt het scannen niet? Hier vind je alle kampvuurliedjes met de bijbehorende instructievideo en songtekst.

Welke 20 liedjes staan er in het boekje?

Bruce Springsteen - The river
Green Day - Boulevard of broken dreams
Boudewijn de Groot - Avond
Brian Adams - Summer of '69
Coldplay - Fix you
CCR - Have you ever seen the rain
Guus Meeuwis - Brabant
The Animals - House of the rising sun
The Beatles - Let it be
Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou
Bon Jovi - It's my life
Ed Sheeran - I see fire
Simon & Garfunkel - The boxer
Acda en de Munnik - Het regent zonnestralen
4 Non Blondes - What's up
Normaal - Oerend hard
Golden Earring - Going to the run
Racoon - Oceaan
John Lennon - Imagine
André Hazes Jr. - Leef

Heb ik het juiste niveau om te beginnen aan de liedjes in het boekje?

Je moet een aantal basisakkoorden kunnen spelen en die redelijk vlot met elkaar kunnen afwisselen. Als je dat kunt weet je dat je genoeg talent hebt om met de liedjes in het boekje aan de slag te gaan. Alle nummers zijn ingedeeld op niveau, dus je kunt met de makkelijkere liedjes beginnen en dus ook al spelend beter worden op gitaar!

Heb je nog niet genoeg basis onder de knie? Dan raad ik je mijn basiscursus aan waarin je leert toewerken naar het kunnen spelen van deze kamp- en haardvuurliedjes: bekijk basiscursus

Heeft je andere boekje hetzelfde niveau?

Ja! In zowel dit boekje als #kampvuurheld wordt er gewerkt met verschillende niveaus. Per liedje staat aangegeven wat het niveau is zodat je dat zelf kunt opbouwen niet te snel aan een moeilijk nummer begint. Beide boekjes hebben liedjes met verschillende niveaus dus je kunt er tegelijkertijd aan beginnen.

Worden er barré-akkoorden gebruikt in het boekje?

Nee! Het boekje is laagdrempelig gemaakt voor de kampvuurgitarist en daarom kun je met enkel open basisakkoorden alle liedjes in het boekje spelen. Het F-akkoord kun je altijd vervangen met de Fmaj7, zodat je daar ook geen barré hoeft te leggen.

Worden er noten, tabs of akkoorden gebruikt in het boekje?

Ik maak in het boekje geen gebruik van noten. De meeste liedjes staan volledig op akkoorden. Er staat ook duidelijk hoeveel maten je een akkoord moet spelen en welk slagje je moet gebruiken. In sommige liedjes met tokkels staat de tokkel uitgeschreven op tabs!

Is het boekje geschikt voor elke gitarist?

Elke gitarist die een minimale basis onder de knie heeft kan beginnen aan de liedjes in het boekje. Je kunt de liedjes op een akoestische gitaar spelen (klassiek en western) en ook op een elektrische gitaar.

Je hebt het over hete extra's in het boekje. Wat zijn die extra's?

Naast 20 fantastische haardvuursongs met bladmuziek en een uitlegvideo kun je dit verwachten in het boekje:

 • Songteksten bij elk liedje zodat meezingers snel kunnen meedoen
 • Veel leuke woordgrappen om een glimlach op jouw heldengezicht te toveren
 • 2 pagina's met tips voor een goede opbouw van een kampvuuravond
 • Een pagina met nog 8 extra tips voor een onvergetelijke haardvuuravond
 • Je kunt je eigen virtuele haardvuur scannen als je geen open haard hebt
 • Tips voor het maken van de lekkerste chocolademelk
 • Aanbiedingen voor online cursussen om nog beter te worden op gitaar
 • Een optie om een eigen gekozen liedje toe te voegen aan je boekje
 • Aanbieding voor een onvergetelijke haardvuuravond bij jou thuis
 • Alles over het haardvuurpakket en wat je daarvoor moet doen
 • Extra velletjes om het vuur mee aan te maken
 • Een akkoordenoverzicht van alle gebruikte akkoorden in het boekje
Wanneer krijg ik het boekje geleverd?

De boekjes worden op maandag, woensdag en vrijdag tussen 16:00u en 17:00u verzonden. Als ze op de bus zijn heb je ze in principe de volgende dag in huis (NL). Vrijdagavond besteld betekent dus op z'n vroegst dinsdag in huis. In drukke periodes doet de post er soms 1 of 2 dagen langer over. België en andere landen hebben vaak 1 of 2 dagen langere levertijd. 

Past het boekje door de brievenbus?

Ja! Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Een andere vraag?

Neem hier contact met me op

Muziektheoriecursus
Kan ik meteen beginnen?

Als je de cursus aanschaft krijg je meteen toegang tot alle lessen. Je kan het helemaal op je eigen tijd en tempo doen, dus je kunt inderdaad direct aan de slag!

Hoe ziet deze online cursus eruit?

Als je de muziektheoriecursus aanschaft kom je in een online omgeving terecht waar je de cursus ziet staan. De cursus is onderverdeeld in 10 lessen. Bij elke les komt er een onderwerp uit de muziektheorie aan bod die je uitgelegd krijgt in een video. Bij elke les zit ook een duidelijk overzicht met de info die je nodig hebt op papier. Daarnaast zijn er nog een paar oefeningen toegevoegd die je kunt doen om de theorie ook in de praktijk te gaan toepassen. 

Welk niveau moet je hebben om te beginnen aan de muziektheoriecursus?

Het is handig als je al een basis van gitaar spelen onder de knie hebt. Verder is het voor elke gitarist handig om meer te leren over muziektheorie. Als je eenvoudige slagliedjes (bijvoorbeeld uit mijn kampvuurboekje) mee kunt spelen, weet je dat je veel gaat leren van deze muziektheoriecursus.

Sta je nog helemaal aan het begin van gitaar spelen? Bekijk dan eerst mijn basiscursus voordat je de muziektheorie gaat doen. 

Zijn de onderwerpen niet te ingewikkeld voor mij?

Misschien klinken termen als kwintencirkel, toonsoorten of intervallen wat ingewikkeld. Toch is het juist zo dat ik deze cursus heb gemaakt om deze onderwerpen eenvoudig aan je uit te leggen zodat je leert begrijpen hoe ze in elkaar steken. Met een duidelijke uitleg ga je begrijpen hoe het in elkaar steekt. Als je een kleine basis van gitaar spelen onder de knie hebt, weet ik zeker dat deze cursus niet te ingewikkeld voor je is. 

Waarom is deze cursus goedkoper dan je andere cursussen?

Dat heeft te maken met het aantal lessen. Mijn basiscursus is 99 euro voor 30 lessen, andere cursussen zijn 66 euro voor 20 lessen en de muziektheoriecursus bestaat uit 10 lessen en kost slechts 30 euro. Extra goedkoop dus! En dat doe ik omdat ik het belangrijk vind dat gitaristen aandacht besteden aan muziektheorie. 

Is online les beter dan gitaarles in het echt?

Beide vormen hebben hun voor- en nadelen. 

De voordelen van online gitaarles is dat je overal en wanneer je maar wilt aan de slag kan, je in je eigen tempo vooruit gaat, en je de instructies zo vaak kan terugkijken als je wilt. Daarnaast kun je mij altijd vragen stellen en is er de mogelijkheid om je eigen liedjes te kiezen of een live online les met mij in te plannen.

Geef je ook losse online lessen?

Ja, je kan bij kies je eigen liedje een nummer aanvragen waarvan jij de bladmuziek en een uitlegvideo toegestuurd krijgt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een live online les bij me in te plannen of feedback op jouw gitaarspel aan te vragen.

Een andere vraag?

Neem hier contact met me op

Cursus barre akkoorden
Kan ik meteen beginnen?

Als je de cursus aanschaft krijg je meteen toegang tot alle lessen. Je kan het helemaal op je eigen tijd en tempo doen, dus je kunt inderdaad direct aan de slag!

Hoe ziet deze online cursus eruit?

Als je de cursus barré akkoorden aanschaft kom je in een online omgeving terecht waar je de cursus ziet staan. De cursus is onderverdeeld in verschillende modules en lessen. Stap-voor-stap werk je toe naar het steeds beter kunnen spelen van barré akkoorden met behulp van veel nummers en oefeningen. Bij elke les zit een duidelijke uitlegvideo, bladmuziek en een nummer waarbij je kunt meespelen. De lessen zijn onbeperkt beschikbaar en kun je dus altijd terugkijken.

Welk niveau moet je hebben om te kunnen beginnen met barré?

Je moet zeker al een mooie basis van gitaar spelen hebben staan. Je kent de basisakkoorden, slagjes, tokkeltjes en het lukt je al goed om verschillende nummers lekker te kunnen meespelen op gitaar. Als je dat kunt weet je dat je kunt beginnen met de cursus barré akkoorden. Ben je daar nog niet? Kijk dan even naar mijn andere gitaarcursussen of kampvuurboekjes

Ik vind barré akkoorden echt (té) moeilijk. Gaat het nu wel lukken?

Als je zomaar uit het niets een barré akkoord probeert is de kans heel klein dat dit lukt. Een stap-voor-stap opbouw en structuur is essentieel. Die vind je terug in deze cursus. Je moet de greep opbouwen en steeds beter leren trainen. Dat doe je door dit dagelijks terug te laten komen met de juiste oefeningen. Op den duur raken je vingers gewend aan de lastige stand en moet het lukken om de grepen wel te spelen. Daarnaast sta ik altijd voor je klaar om je verder te helpen als je toch vastloopt.

Is het nodig om de live online lessen erbij te doen?

Het kan heel goed zijn dat het je zonder live online lessen lukt om alles in te studeren. De live online lessen hebben wel als voordeel dat ik met je mee kan kijken zodat je persoonlijke feedback kunt ontvangen over jouw vooruitgang met de barré akkoorden. Daarnaast werkt het ook goed als stok achter de deur om ermee bezig te blijven. 

Wat moet ik me voorstellen bij een live online les?

We maken een afspraak om een half uur te videobellen. Ik kijk waar je staat en help je verder met waar je mee bezig bent. Zo kan ik meekijken hoe je het doet en je tips geven om de barré akkoorden nog beter in de vingers te krijgen. Ook geef ik aan op welke punten jij het beste kunt focussen. De combinatie van persoonlijke feedback en je online lessen werkt heel goed!

Kan ik een live online les er ook later bij doen?

Dat kan! Je kunt via deze pagina altijd een extra live online les aanvragen. Wanneer je ze meteen bij de cursus koopt zijn ze wel voordeliger. 

Een andere vraag?

Neem hier contact met me op

Techniekboekje
Ik wil dit samen met je andere boekjes bestellen, kan dat?

Jazeker! Ga dan naar de bestelpagina van het kampvuurboekje of het haardvuurboekje, daar kun je alle boekjes en een setje plectrums toevoegen aan je winkelmandje!

Hoe krijg ik de instructievideo's te zien?

Bij elke oefening in het boekje staat een QR-code die je kunt scannen met je telefoon. Daarin word je doorverwezen naar de instructievideo zodat je het liedje kunt instuderen. Lukt het scannen niet? Hier vind je alle techniekoefeningen met de bijbehorende instructievideo.

Wat voor oefeningen staan er in het boekje?

Er staan verschillende oefeningen in voor alternate picking en 1-2-3-4-oefeningen, bijvoorbeeld een oefening voor plectrumspel, voor vingerzetting, voor snelheid en voor string skipping. Daarnaast leer je 3 verschillende toonladders aan met uitgebreide oefeningen erbij. Tot slot staan er nog een aantal oefeningen voor technieken en skills in zoals pull off/hammer on, dempen, tokkelen, barré-akkoorden en stretch. 

Heb ik het juiste niveau om te beginnen met dit boekje?

Ja! Waarom weet ik dat zo zeker? Omdat zelfs een beginner hier wat aan heeft. De eerste oefeningen uit het boekje zijn heel erg geschikt om te proberen, ook al kun je verder nog niet gitaar spelen. Tegelijkertijd doen de beste gitaristen nog dagelijks dit soort oefeningen, dus je kunt er eigenlijk niet te goed voor zijn. ;)

Wat is het formaat van het boekje?

Het boekje heeft het B5 formaat. Dat zit tussen A4 en A5 in. Het boekje telt 17 oefeningen, 28 pagina's en daarnaast staan er nog wat extra's in om je nog een grotere gitaarheld te maken!

Welke extra's staan er in het boekje?

Naast de 17 oefeningen vind je wat extra oefeningen en tips voor liedjes of ander oefenmateriaal. Sommige oefeningen hebben een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld string skipping). Daarna kun je dan aan de slag met een liedje waarin dit ook toegepast wordt. 

Leer ik ook akkoorden wisselen of liedjes in het boekje?

Nee, voor het aanleren van basisakkoorden heb ik de basiscursus. Als je verder wilt met slagjes en tokkeltjes kun je bij de slag- en ritmecursus en tokkelcursus terecht. Wil je leuke kampvuurliedjes spelen, dan vind je die in #kampvuurheld en #haardvuurheld. Ook staan er genoeg liedjes op mijn YouTube-kanaal die je gratis kunt bekijken. Als je barré-akkoorden wilt leren is daar een uitgebreide cursus barré akkoorden voor. 

Deze oefeningen zijn een prachtige aanvulling op al dit materiaal. Omdat je beter je vingers gaat plaatsen, je plectrumtechniek verbetert en je ook aan je vingerzetting en snelheid werkt ga je hier altijd wat aan hebben. Maar voor het aanleren van akkoorden of liedjes moet je bij het andere materiaal zijn.

Is het boekje geschikt voor elke gitarist?

Absoluut! Deze oefeningen zijn geschikt voor elk niveau en voor elke soort gitaar. Wel moet je bij de meeste oefeningen een plectrum gebruiken.

Wanneer krijg ik het boekje geleverd?

De boekjes worden op maandag, woensdag en vrijdag tussen 16:00u en 17:00u verzonden. Als ze op de bus zijn heb je ze in principe de volgende dag in huis (NL). Vrijdagavond besteld betekent dus op z'n vroegst dinsdag in huis. In drukke periodes doet de post er soms 1 of 2 dagen langer over.

Past het boekje door de brievenbus?

Ja! Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Een andere vraag?

Neem hier contact met me op

Elektrische gitaarcursus
Kan ik meteen beginnen?

Als je de cursus aanschaft krijg je meteen toegang tot alle lessen. Je kan het helemaal op je eigen tijd en tempo doen, dus je kunt inderdaad direct aan de slag!

Hoe ziet deze online cursus eruit?

Als je de elektrische gitaarcursus aanschaft kom je in een online omgeving terecht waar je de cursus ziet staan met 17 lessen per cursus. Bij elke les zit een duidelijke uitlegvideo, bladmuziek en vaak een nummer waarbij je kunt meespelen. De lessen zijn onbeperkt beschikbaar en kun je altijd terugkijken.

Kan ik ook korting krijgen als ik al één van de cursussen heb gekocht?

Helaas, de korting is alleen geldig wanneer je beide cursussen tegelijk aankoopt.

Krijg ik meteen alle lessen te zien en kan ik er altijd bij?

Wanneer je de cursus aanschaft kun je alle lessen tegelijk bekijken. De lessen zijn onbeperkt beschikbaar. Je kunt dus altijd en overal op je eigen tempo verder met de lessen!

Welk niveau moet je hebben voor deel 1?

Voordat je begint met deel 1 van de elektrische gitaarcursus is het goed als je wel een basis van gitaarspelen in de vingers hebt zitten. Je moet een aantal basisakkoorden met elkaar kunnen wisselen en een paar nummers mee kunnen spelen. Daarnaast zou het heel handig zijn als je een aantal technieken in de vingers hebt zitten, daarvoor is mijn techniekboekje heel geschikt. Dan weet je dat je kunt starten met de elektrische gitaarcursus deel 1!

Welk niveau moet je hebben voor deel 2?

Als je alle lessen uit deel 1 van de elektrische gitaarcursus hebt afgerond kun je verder met deel 2. Dit sluit naadloos op elkaar aan. Maar mocht je al wel power-akkoorden en een aantal basis rockriffs kunnen spelen, dan zou je ook alvast kunnen beginnen met deel 2 en deel 1 overslaan. Twijfel je nog of je het juiste niveau hebt? Klik dan even op de whatsappknop onderin je scherm, dan kun je het me persoonlijk vragen. 

Moet je een elektrische gitaar hebben om te kunnen beginnen?

De elektrische gitaarcursus spelen met een elektrische gitaar is natuurlijk wel aan te raden. Maar mocht je nog even door moeten sparen, eerst willen kijken of het wat is of je gitaar is nog niet binnen, dan kun je zeker alvast beginnen! Je kan namelijk alles ook gewoon op de akoestische gitaar spelen. Het klinkt dan wat minder rock-achtig, maar dan kun je de nummers en technieken alvast leren totdat je wél een elektrische gitaar in je bezit hebt.

Een andere vraag?

Je kunt me een vraag stellen via het whatsappknopje onderin je scherm, of contact opnemen via het contactformulier

Slag- en ritmecursus
Kan ik meteen beginnen?

Als je de cursus aanschaft krijg je meteen toegang tot alle lessen. Je kan het helemaal op je eigen tijd en tempo doen, dus je kunt inderdaad direct aan de slag!

Hoe weet ik of ik het juiste niveau heb om te beginnen aan de slag- en ritmecursus?

Als je basisakkoorden kent, die goed met elkaar weet te wisselen en al een paar verschillende slagjes kunt spelen weet je dat je kunt beginnen met de slag- en ritmecursus. Heb je de basis er nog niet goed in zitten? Doe dan eerst de basiscursus.

Hoe zien de online lessen eruit?

Na de aanschaf van de cursus krijg je toegang tot een online portaal waarin je alle lessen ziet staan. Per les is er een duidelijke instructievideo, bladmuziek en een track waarbij je kunt meespelen met het nummer. Als het gelukt is kun je door naar de volgende les.

Is de cursus altijd beschikbaar?

Ja! De cursus is onbeperkt beschikbaar en verloopt niet. De lessen kun je vanaf het begin af aan allemaal bekijken. Het is wel aan te raden om de volgorde van lessen aan te houden.

Is online les beter dan gitaarles in het echt?

Beide vormen hebben hun voor- en nadelen. Het voordeel van fysiek gitaarles bij een privéleraar is dat je individueel wordt benaderd. Toch heb ik in mijn eigen lespraktijk ervaren dat ik bij het eerste half jaar van gitaar spelen bij iedereen ongeveer dezelfde lessen geef.

De voordelen van online gitaarles is dat je overal en wanneer je maar wilt aan de slag kan, je in je eigen tempo vooruit gaat, en je de instructies zo vaak kan terugkijken als je wilt. Daarnaast kun je mij altijd vragen stellen en is er de mogelijkheid om je eigen liedjes te kiezen of feedback op jouw gitaarspel aan te vragen.

Geef je ook losse online lessen?

Ja, je kan bij kies je eigen liedje een nummer aanvragen waarvan jij de bladmuziek en een uitlegvideo toegestuurd krijgt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een live online les bij me in te plannen of feedback op jouw gitaarspel aan te vragen.

Een andere vraag?

Neem hier contact met me op

Wil je ervaren dat gitaar spelen ook in jóuw vingers zit? begin meteen met de
gratis beginnerscursus!

Aart Lameris Heb je een gitaarvraag?