Hoe speel je het Bm-akkoord op gitaar?

Het Bm-akkoord (B-mineur) is een lastig akkoord omdat dit een barré akkoord is. Bij een barré akkoord leg je je wijsvinger plat over alle of bijna alle snaren van de gitaar. Het Bm-akkoord kun je zien als een Am-akkoord, maar dan 2 vakjes opgeschoven. Je legt daarbij je wijsvinger plat over de 2e fret. Je gebruikt dus al je vingers en je moet flink kracht zetten om dit akkoord goed te laten klinken. Dat maakt dit akkoord behoorlijk lastig om te spelen. De beste manier om dit te leren is om er stapsgewijs naartoe te werken. Dat kan in mijn online gitaarles over barré akkoorden. 

meer over de cursus barre akkoorden

Bekijk de afbeelding maar eens. De B-mineur is dus eigenlijk hetzelfde als de A-mineur, maar dan 2 vakjes verder en met je wijsvinger er achter. Je wijsvinger ligt op alle snaren, behalve de dikste snaar en vervolgens vorm je met je middelvinger, ringvinger en pink de rest van het akkoord. Je zult merken dat dit akkoord echt niet makkelijk is. Ik heb een video voor je klaarstaan met nog wat extra uitleg en een oefening om het Bm-akkoord op gitaar te leren spelen.

B-mineur gitaarhier laat ik je zien hoe je het b-mineur akkoord speelt:


wil je stapsgewijs barre-akkoorden leren spelen?

Als het Bm-akkoord nog te lastig is, is het verstandig om er stapsgewijs naartoe te werken. Let op: als je barré akkoorden wilt leren spelen moet je eerst al wel een goede basis van gitaar spelen (zie mijn gitaarles voor beginners) onder de knie hebben. Dan nog kan het Bm-akkoord erg lastig zijn. Een stap-voor-stap methode is dus heel belangrijk zodat je elke les weer een klein stukje dichter in de buurt komt van goede barré akoorden. Hier vind je meer informatie:

meer info cursus barre akkoorden

Wil je ervaren dat gitaar spelen ook in jóuw vingers zit? begin meteen met de
gratis beginnerscursus!

Aart Lameris Heb je een gitaarvraag?