Gitaar kopen? De 3 beste gitaren onder de 1000 euro!

Onlangs heb ik een kijkje genomen in de prachtige gitaarwinkel van Souman in Hattemerbroek (in de buurt van Zwolle). Daar hebben ze mij de 3 beste gitaren onder de 1000 euro aangeraden. Als je al wat langer gitaar speelt kan ik me voorstellen dat je een keer van je beginnersgitaar af wilt en voor een echt mooi model wilt gaan. Deze 3 gitaren zijn daar uiterst geschikt voor en ik laat je zien en horen waarom!

gitaar kopen?
Aart Lameris


martin d-10e sapeli | road series

Deze Martin gitaar is compleet gemaakt van massief Sapelihout (all solid). Er zit een gigbag bij zodat je deze Road Series gitaar ‘on the road’ mee kan nemen. Deze gitaar is heel geschikt voor pop- en countrymuziek. Slagjes klinken heel lekker strak hierop. Dus neem je gitaar mee on the road en speel met de lekkerste sound bij het kampvuur!

taylor 114e

Dit Taylor model is misschien wel de meest verkochte Taylor in de 100-series (onder de 1000 euro). Een gitaar met een massief sparren bovenblad en de zij- en achterkant is van gelamineerd Walnoot wat hem heel stabiel en robuust maakt. De toets en brug zijn van Afrikaans Ebbenhout gemaakt en er zit een pickup systeem in verwerkt zodat je er live mee kunt spelen. Ik vind zelf dat deze gitaar heel geschikt is voor prachtige sprankelende tokkelnummers!

richwood a-70-eva | master series

De laatst gitaar is een Richwood, normaal een wat goedkoper merk. Deze Auditorium gitaar is helemaal uitgedost met prachtige parelmoer inlay en een vergeeld bovenblad van Sitka Sparren. De zij- en achterkant is van Indisch Palissander en ook deze gitaar heeft een ingebouwd pickup systeem. Een te gek instrument voor een mooie prijs en naar mijn mening een hele complete allround gitaar!

Aart Lameris
Aart Lameris
Aart Lameris

let op! koop liever niet online

Als je een gitaar zoekt in deze prijsklasse, koop dan liever niet online. Ga langs een muziekzaak waar ze verstand van zaken hebben en waar je verschillende gitaren kunt proberen. Kijk bij jou in de buurt waar je een goede muziekzaak kan vinden of kom langs de gitaarhemel van Souman in Hattemerbroek! (www.souman.nl)

zo klinken de 3 beste gitaren onder de 1000 euro

Wil je weten hoe deze gitaren klinken en wat de verschillen zijn? Kort samengevat vind ik de Martin heel geschikt voor slag, pop en country. De Taylor vind ik persoonlijk heel mooi voor tokkel en fingerpicking en de Richwood is wat meer een allround gitaar. Wil je de verschillen horen en zien? In deze video vergelijk ik deze 3 gitaren met elkaar:

Wil je ervaren dat gitaar spelen ook in jóuw vingers zit? begin meteen met de
gratis beginnerscursus!

Aart Lameris Heb je een gitaarvraag?