Met deze oefening word je beter op gitaar!

Wil je beter worden op gitaar maar heb je daar moeite mee? Het goed neerzetten van je vingers of het vinden van de goede snaren met je plectrum kan best lastig zijn. Ik heb een techniekoefening voor je die je gaat helpen om beter te worden op gitaar.

Gitaar spelen is niet makkelijk. Je zult snel merken dat het lastig is om je vingers goed neer te zetten of ze ver genoeg uit elkaar te krijgen. Daarnaast kan lastig zijn om met je rechterhand de goede snaren te vinden en een goede coördinatie te hebben tussen je linker- en rechterhand. Als je dit niet goed beheerst is het moeilijk om op een hoger niveau te komen.

Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen om dit te verbeteren. De oefening die je hier krijgt is heel effectief omdat je er verschillende technieken mee traint. Daarnaast is deze oefening heel universeel, het is zowel geschikt voor een beginner als een gevorderde gitarist.

Aart Lameris
Aart Lameris

dit is wat je bereikt met deze oefening:

Als je beter wilt worden in het goed neerzetten van je vingers op de gitaarhals of het vinden van de goede snaren met je plectrum is deze oefening ideaal. Dit bereik je ook met deze techniekoefening voor gitaar:

  • De spreiding tussen de vingers van je linkerhand verbeteren
  • Het goed neerzetten van de vingers op de hals
  • Het vinden van de snaren met je plectrum
  • Een betere neer-op techniek met je rechterhand
  • Blindelingse coördinatie tussen je linker- en rechterhand

Hoe je de oefening precies moet spelen leg ik je uit in een video. Zo kun je het duidelijk zien en meerdere keren terugkijken zodat je de oefening goed kunt doen. Voordat je de video bekijkt nog één tip. Doe deze oefening met een metronoom. Waarom? Dat leg ik je uit in de video. Hier kun je de Google-metronoom vinden: https://www.google.com/search?q=metronoom

bekijk nu de oefening en ga aan de slag

Is de oefening gelukt en merk je na verloop van tijd vooruitgang in je gitaarspel? Het is heel belangrijk dat je dit regelmatig terug laat komen. Ik adviseer gitaarleerlingen vaak om elke keer als ze gaan oefenen deze oefening er even bij te pakken als warming-up. Vaak moet je toch weer en beetje inkomen als je een dag niet gespeeld hebt, nu combineer je het dus meteen met een goede oefening waar je techniek beter van wordt. Als alles gelukt is en je bent er aan toe om met nieuwe dingen aan de slag te gaan op gitaar, check dan zeker even mijn online gitaarcursussen!

wil je meer toffe dingen op gitaar leren?

Ontdek mijn online gitaarcursussen!

Bekijk mijn gitaarcursussen

Wil je ervaren dat gitaar spelen ook in jóuw vingers zit? begin meteen met de
gratis beginnerscursus!

Aart Lameris Heb je een gitaarvraag?