Muziektheorie op gitaar


Wil je alles weten over toonladders, akkoorden en nootnamen? En ben je benieuwd hoe het zit met intervallen, toonsoorten en de kwintencirkel? De meeste informatie uit de muziektheorie is algemeen. Hier vind je de belangrijkste onderwerpen uit de muziektheorie, maar dan speciaal toegepast op gitaar!

Muziektheorie klinkt misschien saai, maar het is onmisbaar als je muzikant bent. Gitaristen hebben er nog weleens een handje van om dit wat meer achterwege te laten, bijvoorbeeld omdat je ook niet vaak noten gebruikt met gitaar spelen. Toch is muziektheorie ook voor gitaristen heel belangrijk. Als je beter begrijpt hoe de theorie in elkaar steekt, snap je de dingen die je in de praktijk tegenkomt ook beter. Dat maakt dat je met een stukje theorie ook weer een betere gitarist wordt.

Muziektheorie op gitaar
Muziektheorie gitaar


3 weetjes over muziektheorie op gitaar die voor jou heel handig zijn

Ik plaatste op Facebook en Instagram een video over 3 weetjes over muziektheorie op gitaar. Volg je me daar al? Dan heb je het wellicht voorbij zien komen. Anders moet je me even gaan volgen natuurlijk! Het eerste weetje ging over de structuur van slagjes, de tweede over nootnamen en het derde weet je over de opbouw van barré-akkoorden. Handig om te weten als gitarist!



nog meer tips voor jou over muziektheorie op gitaar

Ik heb nog een mooie YouTube-video voor je klaarstaan waarin ik nog wat extra info met je deel over muziektheorie op gitaar. Ik leg bijvoorbeeld uit hoe het zit met noten in een akkoord of hoe het zit met toonsoorten. Ook komen de barré-akkoorden nog een keer voorbij. Wil je nog meer weten zodat je de meeste basisinformatie uit de muziektheorie gaat snappen? Neem dan vooral een kijkje bij mijn muziektheoriecursus voor gitaar.

hier mijn video over muziektheorie:


alle basisinfo over theorie op gitaar in de muziektheoriecursus

Leer in 10 online lessen de belangrijkste onderwerpen uit de muziektheorie! Je gaat de theorie achter muziek steeds beter begrijpen, met hulp van heldere uitlegvideo's, duidelijke overzichten en praktische oefeningen. Van toonladders en kwintencirkel tot intervallen en nootnamen. Voor slechts 30 euro is de cursus onbeperkt beschikbaar en heb je een fantastisch naslagwerk in huis waar je altijd op kunt terugvallen:

bekijk de muziektheoriecursus

Wil je ervaren dat gitaar spelen ook in jóuw vingers zit? begin meteen met de
gratis beginnerscursus!

Aart Lameris Heb je een gitaarvraag?