Hoe moet je je plectrum vasthouden?

Plectrums zijn essentieel voor gitaar spelen. Maar hoe moet je je plectrum vasthouden? Het is belangrijk dat je dit op de goede manier doet zodat je de beste grip en controle hebt bij gitaar spelen. Veel beginners pakken het plectrum op de verkeerde manier vast. Wil jij alvast een goede start maken? Hier lees je alles over hoe je dit goed doet. Heb je nog geen plectrums gekocht? Doe dat dan hier:

koop de fijnste plectrums

Het plectrum heeft een gekke vorm en het is belangrijk dat je de snaren aanslaat met het meest puntige gedeelte van het plectrum. Ik zie bij veel beginnende gitaristen dat ze het plectrum simpelweg tussen duim en wijsvinger vastpakken het puntje als verlengde van hun vingertop laten uitsteken. Dit is niet de goede manier om een plectrum vast te houden.

Plectrum vasthouden
Hoe moet je je plectrum vasthouden?


wat je nog meer moet weten om te kunnen beginnen met gitaar spelen

Niet alleen je plectrumtechniek is belangrijk, er zijn nog meer dingen die je moeten weten om te kunnen starten met gitaar spelen. Hoe je je gitaar stemt, wat de goede houding is, hoe je linker- en rechterhand goed neerzet en welke accessoires je nodig hebt. Alles wat je hierover moet weten lees je hier:


hoe moet je je plectrum gebruiken?

De goede manier om je plectrum vast te houden is door je duim en wijsvinger langs elkaar te steken. Als je je plectrum met het puntje laat uitsteken heb je op die manier de beste grip. Je plectrum staat nu haaks op je duim en op het laatste kootje van je wijsvinger. Daarnaast is het belangrijk dat je middelvinger, ringvinger en pink 'los maakt' van je wijsvinger zodat je niet met een vuist speelt. Dit is de juiste manier! Is dit nog onduidelijk en wil je zien hoe dit moet? Bekijk dan de volgende video: 

hier alles over hoe je je plectrum moet vasthouden:


ben je er klaar voor om de basis van gitaar spelen te leren?

Nu je weet hoe je je plectrum moet gebruiken is het tijd om de basis van gitaar spelen te leren. In mijn basiscursus ga je stap-voor-stap van beginner naar kampvuurgitarist. Je leert met een duidelijke structuur met oefeningen en liedjes en je wordt steeds beter op gitaar. Eerst even proberen? De eerste lessen zijn gratis:

bekijk de gratis cursus

Wil je ervaren dat gitaar spelen ook in jóuw vingers zit? begin meteen met de
gratis beginnerscursus!

Aart Lameris Heb je een gitaarvraag?