Gitaar spelen met lange nagels, kan dat?

gitaar spelen met lange nagels
gitaar spelen met nagelsKun je gitaar spelen met lange nagels? Sommige mensen hebben prachtige lange nagels en willen gitaar leren spelen. Je mooie lange nagels behouden en toch de meest fraaie klanken op gitaar kunnen reproduceren, dat zou toch fantastisch zijn? Er is een heel makkelijk antwoord op die vraag misschien niet zo leuk is: dit kan helaas niet. 

Om goed gitaar te kunnen spelen is het belangrijk om je nagels kort te houden. Je komt er (bijvoorbeeld in mijn gratis gitaarcursus) al snel achter wat je moet doen om een snaar goed in te drukken. Je vinger moet mooi haaks op de gitaarhals komen te staan, want als je vinger schuin staat komt die tegen een andere snaar en en kan die niet klinken. Je vinger kan niet haaks op de hals komen te staan wanneer je lange nagels hebt. Wil je gitaar leren spelen? Dan moeten je nagels dus kort. verschil tussen links en rechts met lange nagels

Er is wel een klein verschil met het gitaar spelen met lange nagels tussen de linkerhand en de rechterhand. Sommige gitaristen slaan juist met hun nagels de snaren aan. Ze gebruiken hun nagels dus als een soort plectrums om de snaren aan te slaan. Dan moet je ze dus juist lang hebben. Het is alleen wel zo dat de hand die op de gitaarhals staat altijd korte nagels zal moeten hebben. Dus 1 hand met lange nagels kan, maar het is maar de vraag hoe mooi je dat vindt. 

Wil jij gitaar leren spelen en heb je het er wél voor over om je nagels kort te houden? Bekijk dan eens de gratis gitaarcursus:

bekijk de gratis gitaarcursus

Wil je ervaren dat gitaar spelen ook in jóuw vingers zit? begin meteen met de
gratis beginnerscursus!

Aart Lameris Heb je een gitaarvraag?