Leer de pentatonische toonladder op gitaar!

Leer de hele gitaarhals kennen met de pentatonische toonladder! De pentatonische toonladder wordt op gitaar veel gebruikt. De 'normale' (diatonische) toonladder heeft 7 noten, de pentatonische toonladder heeft er 5. (penta betekent 5) Dit maakt dat deze toonladder wat makkelijker aan te leren is. Daarom een perfecte stap om als eerste toonladder te gaan leren!

Veel gitaristen gebruiken deze toonladder om solo's te kunnen maken. Hiermee ken je namelijk de hele gitaarhals in een bepaalde toonsoort. Je weet dan van die toonsoort precies welke noten er wel en niet bij horen. Als je dan een nummer meespeelt in die toonsoort, kun je de noten daarvan gebruiken om zelf solo's mee te bedenken.

Daarnaast is de pentatonische toonladder heel handig om de gitaarhals nog beter te leren begrijpen. Ook is dit eigenlijk meteen een goede techniekoefening die goed is om te proberen als vingergymnastiek. Voor zowel je linker- als rechterhand zal het je techniek verbeteren. In mijn optiek moet iedere gitarist deze toonladder op den duur gaan leren! 

Pentatonische toonladder
Gitaar toonladdershier leg ik je de pentatonische toonladder uit:


hier het overzicht van de pentatonische toonladder:

Pentatonic scale

meer op gitaar leren?

Er staat een fantastisch aanbod voor je klaar aan online gitaarcursussen en 2 te gekke kampvuurboekjes voor gitaar! Neem hier een kijkje zodat je met het leukste lesmateriaal voor gitaar een betere gitarist gaat worden:

meer info

Wil je ervaren dat gitaar spelen ook in jóuw vingers zit? begin meteen met de
gratis beginnerscursus!