Leer 5 makkelijke rock nummers op gitaar!

Wil je elektrisch gitaar leren spelen en hou je van rockmuziek? Leer dan hier 5 makkelijke rock nummers op gitaar en ontdek of gitaar spelen ook in jouw vingers zit! Met deze 5 makkelijke rock liedjes op gitaar kun je al een mooi begin maken. Als dit lukt kun je beginnen met de elektrische gitaarcursus waarin je stap-voor-stap toe leert werken naar het kunnen spelen van powerakkoorden, riffs en toffe rock nummers. 

Om de 5 makkelijkste rock nummers op gitaar te kunnen spelen, moet je ze eerst even horen. Ik heb een video opgenomen waarin je 'Seven nation army' van the White Stripes, 'Come as you are' van Nirvana, 'Smoke on the water' van Deep Purple, 'I can't get no Satisfaction' van the Rolling Stones en 'Beat it' van Michael Jackson kunt horen. Daarna kun je zelf aan de slag om deze nummers te proberen op je elektrische gitaar!

bekijk de video met de 5 makkelijke rock nummers op gitaar:Gelukt? Probeer ze dan zelf ook te spelen!


nummer 1: the white stripes met seven nation army op gitaar

Seven nation army gitaar


nummer 2: nirvana met come as you are op gitaar

Come as you are gitaar


nummer 3: deep purple met smoke on the water op gitaar

Smoke on the water gitaar


nummer 4: the rolling stones met i can't get no satisfaction op gitaar

I can't get no satisfaction gitaar


nummer 5: michael jackson met beat it op gitaar

Beat it gitaarelektrische gitaarcursus

Lukt het om deze rock nummers op gitaar te spelen? Ik heb een online cursus gemaakt waarin je de basis van elektrische gitaar leert. Je leert een aantal riffs spelen en je leert stapsgewijs toewerken naar het kunnen spelen van powerakkoorden die erg belangrijk zijn in de rockmuziek, bluesmuziek en andere elektrische gitaarmuziek. Er is ook een deel 2 waarin je moeilijkere nummers, moeilijkere riffs en ook solo's leert spelen. 

Bekijk de cursus hier


Wil je ervaren dat gitaar spelen ook in jóuw vingers zit? begin meteen met de
gratis beginnerscursus!

Aart Lameris Heb je een gitaarvraag?